Osteopathie Budel
Marktstraat 2
6021 CG Budel

0495-470144
info@osteopathie-budel.nl

Groei en Ontwikkeling

 

Groei en ontwikkeling bij kinderen is een heel dynamisch proces, en als iets dynamisch is dan moet er in ieder geval één ding zijn en dat is: beweeglijkheid, het stokpaardje van de osteopaat! Beweeglijkheid in alle structuren , bewegingsvrijheid maar ook een vrije inherente beweeglijkheid, dit is de beweging die het lichaam zelf genereert, de ademhaling, hartslag, peristaltiek die er voor zorgt dat alle stroomt in het lijf. De beweeglijkheid kan negatief beïnvloed worden door bij de geboorte ontstane blokkades maar ook tijdens het leren, zitten, staan, kruipen en lopen hebben kinderen vaak valpartijen waarbij er fysiek impact komt op hun lijf dat sporen na laat. Soms zijn deze een beletsel voor ontwikkeling en groei in een later stadium. Beter voorkomen dan genezen dus.

brt.jpeg


Schoolgaande Kinderen

 lerend_kind.jpeg

 

Een van de belangrijkste redenen is dat het kind goed in zijn vel moet zitten. Dat klinkt logisch maar bij veel kinderen is dit niet het geval.

Door de groei van het kind is het vaak zo dat het lichaam een stuk harder moet werken. Dit kan zorgen voor allerlei spanning en bewegingsbeperkingen in het lichaam. Ook vergt het groeiproces zeer veel energie. Met als gevolg dat de leer prestaties en de concentratie van het kind onder druk komen te staan. Zeker als er op school ook nog eens veel van het kind wordt gevraagd (wat in dit leersysteem meestal het geval is).


Als een kind niet goed in zijn vel zit!

Niet alleen disbalans vanuit de geboorte of door valpartijen kan een reden zijn voor een bezoek aan de osteopaat. Als je kind zich niet prettig voelt, niet goed in zijn vel zit kan het ook goed zijn eens bij de osteopaat te rade te gaan. Als een kind last heeft van psycho- emotionele onrust door sociale druk, onrust in het gezin of andere factoren is dit voelbaar in zijn lijf. Daardoor gaat een kind zich nog minder prettig voelen en neemt de stressreactie weer meer toe.

Juist in de huidige wereld hebben kinderen soms last van de vele complexe thema's die er in de wereld spelen.

Oorlog/ klimaat/ migratie/ sociale druk/ ernstige ziekten etc kunnen redenen zijn dat kinderen soms vast lopen fysiek danwel psychisch. 

Wat een osteopaat dan doet, is zijn handen te luisteren leggen net als bij het behandelen van volwassen. Bij kinderen kunnen de spanningen alleen veel nevaster van inlvoed zijn juist omdat zij nog in ontwikkeling zijn. 

 

eenzaam_3.jpeg

team_ost.jpeg

# Wouter: 
"Grote thema's in de wereld speelden bij mij als kind ook al een rol. Een kind heeft nog niet de capaciteit om deze complexe problematiek te overzien!!" 

# Veerle # Sander:
"Ik was weer toe aan een behandeling!!" Als een kind dit aangeeft hebben we al veel gewonnen!!!