Osteopathie Budel
Marktstraat 2
6021 CG Budel

0495-470144
info@osteopathie-budel.nl

Hoe gaan wij te werk

In onze praktijk behandelen wij een grote verscheidenheid aan klachten. Vaak zijn het klachten waarmee de patiënt al geruime tijd te kampen heeft. Maar ook  klachten die korte tijd geleden zijn ontstaan kunnen prima met osteopathie behandeld worden.

In de praktijk ervaren we dagelijks dat niet ieder lichaam hetzelfde is. Iedere klacht, ontstaansgeschiedenis en genezing verloopt anders.

Het mooie in de osteopathie is dat de "eigenheid" van de patiënt centraal wordt gesteld.
Met aandacht kijken, luisteren en met getrainde handen voelen. Zo gaan we op zoek waar de blokkering zit die er voor heeft gezorgd dat het zelfherstellend vermogen niet heeft kunnen plaatsvinden. Dat is nooit volgens een vastgesteld protocol. Het is altijd maatwerk, want ieder mens is anders.

Door de weg weer vrij te maken ontstaat er ruimte, in het hele systeem. Binnen die ruimte kan de energie in het lichaam weer stromen en een nieuwe "balans" vinden.

 
 
brent3.jpeg

INTAKE:

Bij een eerste consult zal er altijd gestart worden met een uitgebreide anamnese: met name ook over de voorgeschiedenis

Bij een vervolg consult zal ook altijd met een gesprek gestart worden zodat geevalueerd kan worden hoe het gegaan is.

ONDERZOEK:

Net als bij de huisarts zullen wij een lichamelijk onderzoek doen. 

We zullen diverse testen en onderzoeks handelingen doen om tot een diagnose te komen.

Ook met een vervolg consult zal telkens weer het hele lichaam getest en onderzocht worden.

BEHANDELING:

Als wij een diagnose hebben gesteld en een verklaring hebben gevonden voor het ontstaan en het blijven bestaan van de klachten, dan zal de behandeling starten.

Het doel is de beweeglijkheid en de bewegingsvrijheid te verbeteren. We doet dit door de weefsels met de handen in beweging te brengen.

fto3.jpeg


Periode na de behandeling

Vaak is het nodig het lichaam na de behandeling tijd voor herstel te geven. Zeker na een eerste consult is het echt nodig "tijd voor reset te nemen". Klachten kunnen soms al jaren aanwezig zijn waardoor er veel afvalstoffen vrij komen, dit kan soms weken duren voordat het uit het lichaam is!

Het is raadzaam om de dag van het consult niet te veel diepe inspanningen te doen, dit zou voor het lichaam te veel kunnen zijn waardoor alles zich weer terugplooit naar het oude "vaste" patroon.

Mocht u twijfels hebben of het klopt wat u ervaart neem dan altijd even contact op met de praktijk. Wij beantwoorden uw vragen graag.


 

 

 

 

#Sander, #Veerle, #Wouter:

Hiernaast zullen we een aantal voorbeelden van klachten kort uitleggen.

groep.jpeg

 

 

Wervelkolom, spieren en gewrichten
Klachten zoals pijn, stijfheid, tintelingen en bewegingsbeperking van de wervelkolom (lage rug, borstwervelkolom, nek), de ribben en het borstbeen, het bekken, de heupen, de knieën, de enkels, de voeten, de schoudergordel, de ellebogen, de pols, de handen, houdingsproblematiek van de wervelkolom of het bekken.

Het hoofd
Problemen van het kaakgewricht, oorsuizen, (spannings-)hoofdpijn, migraine, terugkerende bijholte- of voorhoofdsholte ontstekingen (sinusitis maxillaris/ - frontalis), aangezichtspijn, duizeligheid.

Buikgebied
Opgeblazen gevoel, spastische dikke darm (IBS: irritable bowel syndrome / PDS: prikkelbare darmsyndroom), klachten van verstopping (obstipatie) of diarree, maagklachten zoals zuurbranden, maagpijn en misselijkheid, problemen met de stoelgang.

Na een operatie
Pijn van het borstbeen en/of de ribben na operaties in dit gebied, pijn van littekens en problemen van oedeem na operaties van het borstgebied (bv. borstamputatie), verklevingen na operaties, hartkloppingen (zonder medische oorzaak), ademhalingsproblemen zoals het hyperventilatie syndroom (HVS), problemen met het middenrif en de slokdarm (spasmen).

Klachten van algemene aard
Concentratieproblemen, duizeligheid, problemen met (in)slapen, chronisch vermoeidheidssyndroom (ME),stressklachten en burn-out

Klachten ontstaan na een ongeluk
Whiplash, alle klachten die zijn ontstaan na een val, botsing of ander trauma. Ook als het ongeluk zich langere tijd geleden heeft voorgedaan.

Onbegrepen klachten
Bij alle klachten waarvan wordt gezegd: “U moet er maar mee leren leven", kan het zinvol zijn om te evalueren of osteopathie wel een oplossing kan bieden.  Na het osteopatisch onderzoek bespreek ik met u of uw lichaam gunstig kan reageren op een behandeling.