Osteopathie Budel
Marktstraat 2
6021 CG Budel

0495-470144
info@osteopathie-budel.nl

De osteopaat behandelt een grote verscheidenheid aan klachten. Vaak zijn het klachten waarmee de patiënt al geruime tijd te kampen heeft. Maar ook  klachten die korte tijd geleden zijn ontstaan kunnen prima met osteopathie behandeld worden.

Het overzicht hieronder is niet volledig maar geeft inzicht in indicaties en mogelijkheden voor osteopathie:

Wervelkolom, spieren en gewrichten
Klachten zoals pijn, stijfheid, tintelingen en bewegingsbeperking van de wervelkolom (lage rug, borstwervelkolom, nek), de ribben en het borstbeen, het bekken, de heupen, de knieën, de enkels, de voeten, de schoudergordel, de ellebogen, de pols, de handen, houdingsproblematiek van de wervelkolom of het bekken.

Het hoofd
Problemen van het kaakgewricht, oorsuizen, (spannings-)hoofdpijn, migraine, terugkerende bijholte- of voorhoofdsholte ontstekingen (sinusitis maxillaris/ - frontalis), aangezichtspijn, duizeligheid.

Buikgebied
Opgeblazen gevoel, spastische dikke darm (IBS: irritable bowel syndrome / PDS: prikkelbare darmsyndroom), klachten van verstopping (obstipatie) of diarree, maagklachten zoals zuurbranden, maagpijn en misselijkheid, problemen met de stoelgang.

Na een operatie
Pijn van het borstbeen en/of de ribben na operaties in dit gebied, pijn van littekens en problemen van oedeem na operaties van het borstgebied (bv. borstamputatie), verklevingen na operaties, hartkloppingen (zonder medische oorzaak), ademhalingsproblemen zoals het hyperventilatie syndroom (HVS), problemen met het middenrif en de slokdarm (spasmen).

Klachten van algemene aard
Concentratieproblemen, duizeligheid, problemen met (in)slapen, chronisch vermoeidheidssyndroom (ME),stressklachten en burn-out


Klachten ontstaan na een ongeluk
Whiplash, alle klachten die zijn ontstaan na een val, botsing of ander trauma. Ook als het ongeluk zich langere tijd geleden heeft voorgedaan.

Onbegrepen klachten
Bij alle klachten waarvan wordt gezegd: “U moet er maar mee leren leven", kan het zinvol zijn om te evalueren of osteopathie wel een oplossing kan bieden.  Na het osteopatisch onderzoek bespreek ik met u of uw lichaam gunstig kan reageren op een behandeling.

Het is van belang dat u met medische klachten altijd eerst naar een arts gaat en eventuele ziektes uitsluit. Osteopathie is géén vervanging van de behandeling van een medicus! Bij koorts, ziekten, direct na een trauma of ongeluk of bij abnormale symptomen van welke aard dan ook dient u ten alle tijde eerst een arts te consulteren alvorens een afspraak te maken bij een osteopaat.