Osteopathie Budel
Marktstraat 2
6021 CG Budel

0495-470144
info@osteopathie-budel.nl

close_up_2.jpeg

Osteopathie is een zachte manuele geneeswijze waarmee allerlei lichamelijke klachten bij volwassenen en bij (huil)baby´s en kinderen succesvol kunnen worden behandeld.

De kracht van osteopathie is dat het vastgelopen lichaam met zachte handgrepen op een veilige manier weer in beweging wordt gebracht, waardoor verzamelde afvalstoffen worden afgevoerd en gezond weefsel kan worden gevormd. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Osteopathie is een manuele therapie die zich toelegt op het herstellen van een verstoord evenwicht binnen het lichaam. Signalen kunnen zich uiten in klachten zoals bijvoorbeeld rug-, buik-, hoofd- en maagpijn (zie indicaties). Één van de belangrijkste principes van osteopathie is dat het lichaam als een dynamisch systeem wordt onderzocht.

 


Er wordt pas behandeld wanneer er begrepen wordt waarom een lichaam een bepaald letsel vertoont. In de behandeling wordt gebruik gemaakt van de dynamische interactie tussen de lichaamsstructuren onderling. Osteopathie gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht en dit is niet altijd de plek waar de klacht zich uit. Pijn is een gevolg en komt aan het licht en de oorzaak ligt meestal in de schaduw. Een goede osteopaat behandelt dus de patiënt en niet de klacht. Twee personen kunnen zich met dezelfde klacht aanmelden én toch kan de behandeling en behandelduur totaal verschillend zijn.

https://youtu.be/rCDowQ28d4U

close_up.jpeg