Ook vrouwen die zwanger zijn verdienen speciale aandacht.
Tijdens de zwangerschap vinden er veel veranderingen plaats in het lichaam van de vrouw. Naarmate de baby groeit zal het bekken naar voren kantelen en de onderrug holler komen te staan. Dit is nodig om meer ruimte te geven aan de baby. Daarnaast komen de ribben meer open te staan en zal het middenrif naar boven verplaatst worden. Het lichaam gaat hormonen produceren die er voor zorgen dat de gewrichten soepeler worden en deze veranderingen mogelijk maken.
Om een vlotte bevalling te bevorderen is een goede mobiliteit van de beide bekkenhelften en de onderrug van groot belang. De beide bekkenhelften moeten goed kunnen openen voor een goede passage van de baby. Beperkingen in de mobiliteit zal het proces bemoeilijken.
Behandeling
De behandeling is in die zin niet veel verschillend t.o.v. de behandelingen van een niet zwangere. De handelingen zullen altijd met respect voor het ongeboren kind plaat vinden. Bij zwangere is het juist extra belangrijk dat alles fysiek goed in balans is.
Juist omdat wanneer dit bij de moeder niet het geval is dit ook bij het kindje in de buik niet het geval!! Dit kan dus bij het ongeboen kind al voor extra spanningen zorgen. Klachten die in de zwangerschap voor kunnen komen zijn:
- Bekken klachten
- Misselijkheid
- Hoofdpijn
- Harde buiken
- Rug- en nekklachten
- Klachten van het stuitje, etc.
"De zwangerschap is een fantastische tijd! Je bent letterlijk in verwachting. Hoe fijn is het dan dat je samen probeert deze periode zo goed als mogelijk door te komen. Vaak helpt dit ook voor een soepeler verloop van de bevalling zelf".
"Belangrijk te melden is dat wij altijd respect hebben voor de onderbuik, dat wil zeggen dat we proberen de buik zo indirect mogelijk te benaderen. Dit klinkt raar maar er zijn vele balanspunten in het lichaam die relatie met elkaar hebben".
"We zullen dit tijdens de behandeling duidelijk uitleggen".
#Wouter, #Sander, #Veerle